Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας


Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, με 22 θέματα στην Ημερήσια διάταξη του. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010) και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

1. 3η αναμόρφωση προυπολογισμού οικονομικού έτους 2019. (σχετική η αριθ. 41/2019 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

2. Λήψη απόφασης:

1. για την αποδοχή των όρων της Απόφασης ένταξης της πράξης «Εκμάθηση Ελληνικής γλώσσας και Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων Ρομά Δήμου Αλεξάνδρειας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014- 2020», όπως αυτοί αποτυπώνονται στο Παράρτημα 1 της απόφασης ένταξης.

2. περί 4ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 σύμφωνα με την 44/2019  Απόφαση ΟΕ.

3. για την τροποποίηση του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης Δήμου Αλεξάνδρειας οικονομικού έτους 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

3. Λήψη απόφασης για την υποχρεωτική αναμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (O.Π.Δ.) Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2019, σύμφωνα με την ΚΥΑ 34574/05.07.2018 (ΦΕΚ 2942/20.07.2018 τεύχος Β’). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

4. Έγκριση ή μη της αριθ. 15/2019 απόφασης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο «Λήψη απόφασης για την κατάρτιση και ψήφιση 2ης αναμόρφωσης  του προϋπολογισμού της Κ.Ε.Δ.Α. οικονομικού έτους 2019». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

5. Έγκριση ή μη της αριθ. 05/2019 απόφασης του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας με τίτλο «Λήψη απόφασης για την 1η  Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)

6. Υποβολή έκθεσης εσόδων-εξόδων Δ΄τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προυπολογισμού έτους 2019.(σχετική η αριθ. 28/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

7. Εξειδίκευση της πίστωσης για τις δαπάνες της διοργάνωσης εθνικών & τοπικών εορτών για το έτος 2019 (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

8. Εξειδίκευση της πίστωσης για την δαπάνη της  κάλυψης εξόδων  κηδείας απόρου, μοναχικού κατοίκου του δήμου μας (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

9. Λήψη απόφασης για την έγκριση εκτέλεσης παροχής υπηρεσιών μεταφόρτωσης και μεταφοράς των αστικων απορριμμάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

10. Λήψη  απόφασης για την  καταρχήν έγκριση για την κίνηση διαδικασίας εκμίσθωσης με δημοπρασία των αρίθ.143 & 144 αγροτεμαχίων Δ.Κ. Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

11. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των όρων ή μη της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του αρίθ. 274 αγροτεμαχίου για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Νησίου του Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

12. Λήψη απόφασης για την παράταση ή μη μίσθωσης & αναπροσαρμογή ή μη του μισθώματος του αριθ. 2 &19 (ενιαίο κατάστημα) που βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Αλεξάνδρειας (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

13. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Έξοδα ταχυμεταφοράς επιστολών του Δήμου (courier)». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

14. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Αλεξάνδρειας». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

15. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Απομαγνητοφώνηση Πρακτικών και Βιντεοσκόπηση συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής δήμου Αλεξάνδρειας» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

16. Έγκριση ή μη τροποποιημένου Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

17. Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου  «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» (ΑΜ 4/2014) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

18. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, του γηπέδου Νεοκάστρου με τις συναφείς αθλητικές εγκαταστάσεις στο ¨Μορφωτικό Αθλητικό Όμιλο Μελίκης ΜΑΟΚ Μελίκης “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

19. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση, μίας (1) αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού, στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ ¨Ο Θησέας Βέροιας¨ για τις προπονήσεις των αθλητών του.

20. Τροποποίηση της αριθμ. 500/28-11-2018 (ΑΔΑ: Ω30ΟΩΨΠ-Α9Ω) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Λήψη απόφασης για:

Α. Την υποβολή πρότασης (αίτησης χρηματοδότησης) με τίτλο «Εκμάθηση ελληνικής γλώσσας και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» στον άξονα προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ»,

Β. Την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Πράξης στο ΟΠΣ,

Γ. Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή τόσο της αίτησης χρηματοδότησης όσο και κάθε άλλου σχετικού εγγράφου, Δ] Τον ορισμό Υπεύθυνου/ης Πράξης και Ομάδας Έργου». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

21. Λήψη απόφασης περί:

α) ορισμού εκ νέου αναπληρωτή του Δημάρχου κ. Γκυρίνη Παναγιώτη, τακτικού μέλους, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Ημαθίας

β) ορισμού νέας  3μελούς επιτροπής παραλαβής, στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου έργου ΤΕΒΑ ΙΙ  που είχε συστήσει ο Δήμος Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ημαθίας για την υλοποίηση του Ε.Π. “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή (ΕΠ Ι) για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)”

γ) ορισμού Υπευθύνου Αποθήκης βάση του Ν. 4412/2016 ,

δ) ορισμού Υπευθύνου διανομής και

ε) αντικατάσταση της υπεύθυνης επικοινωνίας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

22. Ορισμός ενός(1) αιρετού εκπροσώπου του Δήμου και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, με τους αναπληρωτές τους, για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αλεξάνδρειας(σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.1566/1985). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

O

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΡΑΠΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: